Relatietherapie

“Je kunt dit traject het beste vergelijken met een intensieve privétraining voor jullie samen. Het is een combinatie van inzichtgevende gesprekken, korte dynamische oefeningen en duidelijke praktische opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan”.

Relatietherapie

Wanneer jullie behoorlijk vast zitten, moeilijk uit een negatieve spiraal komen en graag jullie patronen willen doorbreken. Bij intensieve relatietherapie werk ik altijd samen met Max Valenkamp, als duo relatietherapeuten. Dit betekent dat we met z’n tweeën de gesprekken met jullie doen. Dit biedt een aantal belangrijke voordelen. Met 4 personen is er een andere dynamiek en betere balans. Bovendien bieden we de mogelijkheid aan, om af en toe een individueel gesprek in te plannen met 1 van ons, waarin je met individuele zaken aan de slag kunt gaan, zodat in de relatietherapie de focus voornamelijk op de relatie blijft. Het pakket bestaat uit een intake gesprek en zes vervolg sessies.

Uniek concept

 • Snel inzicht door begeleiding van twee relatietherapeuten
 • In 7 stappen weer aandacht en begrip voor elkaar én zin in elkaar
 • Onlineprogramma Relatiehulp* geeft theoretische basis en houvast
 • Jullie hebben beide de mogelijkheid om je individueel te verdiepen bij 1 van de twee therapeuten

*Onlineprogramma ‘Relatiehulp’ bestaande uit 12 weken lessen en opdrachten; 23 inzicht gevende video’s, digitale reader met artikelen en handvatten.

Van jullie vragen we

 • dat je bereid bent naar jullie onderliggende patronen te kijken
 • dat je bereid bent verwijten los te laten
 • dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen pijnpunten
 • dat je tussen de gesprekken actief aan de slag gaat met de opdrachten en met de inzichten uit het gesprek

De gesprekken duren 75 minuten en de kosten voor dit pakket: € 2.000,- exclusief 21% BTW.

Wie zijn wij

Max en Anoek hebben ieder hun eigen praktijk en bundelen graag hun krachten.

Max Valenkamp

Soms lijkt de inzet te ontbreken of spreek je niet meer elkaars taal. Ik begeleid graag koppels op weg naar een liefdevol en harmonieuze relatie.

Ik heb 15 jaar ervaring in de basis- en specialistische GGZ. Daarnaast ben ik ook werkzaam geweest als Praktijkondersteuner bij huisartspraktijken. Na het afronden van mijn Msc. Bedrijfskunde ben ik de opleiding tot MSc Gezondheidspsychologie gaan volgen.

Sinds 2021 heb ik mijn eigen praktijk als (gecertificeerd) buitenpsycholoog en coach. Hierin combineer ik mijn passie voor mensen helpen, beweging en de natuur. Mijn expertise zit voornamelijk op persoonlijke coaching (ontwikkeling & ambities), werkgerelateerde coaching (van burn-out tot beter presteren) en relatie coaching (individueel en in koppels)

Wat ik belangrijk vind is dat mensen zich vertrouwd voelen om hun verhaal met mij te kunnen delen. Ik ben open-minded, betrokken en praktisch ingesteld.

Anoek Gerlings

Van jongs af aan heb ik met verwondering naar de relaties om mij heen gekeken. In mijn studententijd leerde ik Lennart kennen, inmiddels zijn we 28 jaar samen. We steken samen veel energie in onze relatie en ervaren dat er veel mogelijk is. Graag help ik koppels om los te komen van hun eigen en andermans eisen en verwachtingen. Door licht te schijnen op zware onderwerpen worden uitdagingen behapbaar en inzichtelijk. Ik ben psycholoog en gespecialiseerd in EFT (Emotionally Focused Therapy) relatietherapie. Ik werk graag met hypnose en de EMDR- methodiek.

Contact

In het intakegesprek maken we kennis met elkaar en horen we graag jullie behoeften en jullie doel(en). In de vervolggesprekken zullen de 7 stappen aan de orde komen. Het kan zijn dat we bij de ene stap langer zullen stil staan dan bij de andere stap, afhankelijk van waar jullie tegen aanlopen en wat jullie behoefte is.

 • Stap 1 inzicht in gezamenlijke patronen
 • Stap 2 inzicht in je behoeften
 • Stap 3 dealen met ‘triggers’
 • Stap 4 acceptatie
 • Stap 5 patronen doorbreken
 • Stap 6 verbinding herstellen
 • Stap 7 genieten en investeren

De basis voor de relatietherapie is de EFT-methode (Emotionally Focused Therapy). Daarnaast zijn we geschoold en worden we geïnspireerd door andere mensen, zoals Esther Perel, John en Julie Gottman, Gary Chapman, Marshall Rosenberg en Bert Hellinger.