Veel gestelde vragen2021-12-16T09:55:36+00:00

FAQ’s

Veel gestelde vragen

Heb ik contact met een relatietherapeut?2022-01-11T09:06:07+00:00

Ja, je kunt op ieder moment een vraag aan de relatiecoach (of iedere andere vraag bijvoorbeeld over je account) stellen via e-mail.

Verwacht een persoonlijke reactie van een relatietherapeut binnen 2 dagen. (Probeer het maar!)

Stuur je vraag naar support@relatieverbeteren.nl en we helpen je vertrouwelijk verder.

We staan voor je klaar

Kan ik het ook alleen volgen?2022-01-11T09:04:39+00:00

Niet alle partners staan open voor het verbeteren van de relatie.

Maar laat je niet tegenhouden. Met name als je Online Relatiehulp alleen volgt, zul je de positieve effecten gaan ervaren.

Met ‘Verder na vreemdgaan‘ zal dit effect wellicht minder groot zijn, we raden aan om dat programma samen te volgen.

Voor wie is het ‘Verder na vreemdgaan’ programma geschikt?2022-01-11T09:02:57+00:00

Voor iedereen die binnen de relatie te maken heeft (gehad) met ontrouw. Normaal gesproken is je partner degene met wie je kunt praten en bij wie je steun ervaart, maar dit is – logischerwijs – nu niet zo vanzelfsprekend. Het kan dus behoorlijk eenzaam voelen als je in deze situatie zit. Daarom is het fijn (en zelfs nodig) als je een houvast hebt. Dit 16 weekse online programma biedt je het houvast die je nodig hebt om door deze periode heen te komen. Het biedt voor zowel degene die bedrogen is als degene die is vreemdgegaan, de tools, inzichten en structuur om het contact en vertrouwen te herstellen.

Zijn mijn gegevens veilig?2022-01-11T09:05:23+00:00
 • We maken gebruik van Cloudflare™ voor ongeëvenaarde beveiligde verbinding
 • We slaan zo weinig mogelijk (persoons)gegevens op; een werkend e-mailadres is alles wat we nodig hebben, de naam mag je zelfs verzinnen.
 • De meeste antwoorden in de lessen worden niet online opgeslagen, maar schrijf je zelf op, in je schrift. Da’s wel zo veilig.
 • We gaan vertrouwelijk om met vragen en e-mails.
Wat heb ik nodig om te starten?2022-01-11T09:13:09+00:00

Voor betaling:

 • Een bestaand e-mailadres
 • Naam (mag eventueel verzonnen zijn)
 • Betaling: iDeal, Bancontact of Creditcard

En om onze cursus te volgen:

 • Een PC/laptop, tablet of smartphone
 • Internetverbinding
 • Een notitieboekje en pen
 • Een printer is handig, maar niet per sé nodig
Is er ‘geld terug’ garantie?2022-01-11T09:12:38+00:00

Ja, we hebben een 14 dagen ‘geld terug’ garantie. Zonder vragen geven we je geld terug.

Bij een abonnement geldt de 14 dagen ‘geld terug’ onverminderd, maar alleen in de eerste periode.

Daarna is het abonnement opzegbaar per abonnementsperiode.

Alle andere vragen kun je stellen via support@relatieverbeteren.nl.

6 redenen om niet te starten

Relatieproblemen moet je toch zélf kunnen oplossen?2022-01-11T09:01:25+00:00

De nummer 1 reden waarom stellen niet eerder beginnen met relatietherapie: “Ik zou dit zelf moeten kunnen oplossen.”

Het gevolg is dat te lang wordt gewacht om hulp te vinden. En de problemen verergeren.

Waarom zou je hulp willen zoeken?
Als je een relatieprobleem hebt, is het lastig voor jou om afstand te nemen, even uit te zoomen, om de oorzaak te overzien. Daarnaast heb je kennis en ervaring nodig om relatieproblemen op te lossen.

Wie weet nu écht hoe je relaties ‘doet’ In ieder geval heb je dit nooit geleerd op school. Soms gaven ouders ook niet het beste voorbeeld.

Dus het is fijn als je stap voor stap meegenomen wordt. Dat je erop kunt vertrouwen dat je de beste route van A naar B neemt.

Vraag dus hulp van een therapeut, of als je dat (nog) niet ziet zitten: van een onlineprogramma zoals dat van Relatieverbeteren.nl.

Het is nog niet zo erg dat we therapie nodig hebben.2022-01-11T09:06:55+00:00

Relatiehulp leidt vrijwel altijd tot meer geluk.

Omdat relaties super belangrijk zijn voor ons welzijn als mens, zul je meer geluk ervaren in je leven als je een fijne relatie hebt. Er is meer veiligheid en minder stress in je leven.

Dus ook als er nog niet zoveel aan de hand is, of vind je omgeving therapie wat overdreven, hoe eerder je weet wat je kunt doen om je relatie naar een hoger niveau te tillen, hoe beter het effect zal zijn op je totale welzijn.

Dus waarom zou je wachten tot het ‘erg genoeg’ is?

Een onlineprogramma kan toch nooit voldoende houvast bieden?2022-01-11T08:59:33+00:00

Anoek heeft gemerkt dat 90% van de stellen tegen dezelfde zaken aanlopen:

De onbewuste negatieve patronen die je samen hebt ontwikkeld en die de overhand hebben genomen in jullie relatie. Die patronen zijn de oorzaak van ruzies en irritaties, of juist van de eindeloze stiltes…

Om dit op te lossen kun je die patronen leren herkennen en vervolgens leren te doorbreken.

We helpen jullie met video’s en oefeningen en natuurlijk met support van een relatietherapeut.

Dit programma heeft inmiddels honderden stellen geholpen uit een relatiecrisis te komen.

Lees onze reviews of doe een preview en ontdek wat de kracht is van Relatieverbeteren.nl: laagdrempelig én effectief. Luchtig én diepgaand.

Ik ga liever naar een ‘gewone’ relatietherapeut.2022-01-11T08:58:11+00:00

Het is aan te raden om naar een therapeut te gaan als je te maken hebt met dieper liggende problemen, zoals verslaving, geweld of een persoonlijkheidsstoornis.

Wanneer geen therapeut?

Verwacht niet van een therapeut dat zij het probleem voor je oplossen, want dan kom je bij de relatietherapie bedrogen uit. Een goede therapeut zet jou aan het werk ????????

Verwacht ook niet van een therapeut dat zij een scheidsrechter gaan zijn, of de schuld van relatieproblemen bij je partner neer gaat leggen. Meestal is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid (maar niet als het om een misdrijf of iets dergelijks gaat, natuurlijk).

Een therapeut is altijd mogelijk, ook naast of ná een Relatieverbeteren.nl cursus. Kies dan vooral een EFT therapeut uit. Deze kun je hiervinden:

Werken aan onze relatie kan later wel, het kost me nu teveel tijd.2022-01-11T08:56:22+00:00

Je bent druk, druk, druk! Je hebt al nauwelijks tijd om te werken, te sporten, (eventueel) de kids op te halen en je vrienden zie je al helemaal niet meer. Moet je dan ook nog eens tijd vinden voor relatiehulp?

We hebben er alles aan gedaan om jullie tijd met Relatieverbeteren zo leuk en efficiënt mogelijk te maken. Je bent met online relatiehulp maar 1 uur per week kwijt, dat moet je toch wel ergens vandaan kunnen halen?

Het zou zomaar eens het meest waardevolle uurtje van de week kunnen zijn, waarbij je even écht aandacht voor elkaar hebt.

Mijn partner wil niet in relatietherapie, dus…2022-01-11T08:54:36+00:00

Als een relatie in zwaar weer is gekomen, dan zijn er vaak ruzies en misverstanden. Jullie zitten vaker dan vroeger op een ander spoor. Zo ook over het onderwerp ‘wel of niet in relatietherapie’. Dus als je partner niet in therapie wil, dan houdt die mogelijkheid op. Toch?

Nou… nee!

Je kunt zelf aan je relatie werken, zonder dat je partner meedoet. Dat kan met relatietherapie, maar ook met ons programma. Je leert om de negatieve wisselwerking te doorbreken en daar knapt de sfeer van op. De partner merkt dat je anders reageert en beter luistert. Soms verlaagt het juist de drempel voor de partner om mee te doen.

Het kan ook zijn dat achter de weigerachtige houding van je partner een dieper liggende angst of schaamte schuilgaat. Probeer te kijken of dat bij jouw partner ook zo is!

Ga naar de bovenkant