Twijfels over je relatie?

Heb jij twijfels over de relatie met je partner? Vrijwel alle stellen hebben zo nu en dan onenigheid. Dat hoort nou eenmaal bij een relatie. Is er bij jullie wel erg vaak sprake van een verhitte discussie of communiceren jullie juist te weinig naar elkaar? Zijn er zelfs dusdanige twijfels over de relatie ontstaan dat het relatie op een dood spoor lijkt te zitten? Dan kan het onlineprogramma van Relatieverbeteren een oplossing bieden. Dit programma dat 12 weken duurt, is een zelfhulp programma waarmee jij en je partner thuis aan de slag kunnen.

Is dit dé manier om de twijfels over de relatie weg te nemen?

Het 12-weekse programma van Relatieverbeteren is laagdrempeliger dan een bezoek aan de relatietherapeut. Vaak wachten stellen te lang met het bezoeken van een relatietherapeut, terwijl de twijfels en de problemen in de tussentijd toenemen. Het programma van Relatieverbeteren kun je samen met je partner volgen, zonder dat jullie de problemen met een derde partij hoeven te bespreken. Bovendien kun je het programma in je eigen tijd doen, dus dat is makkelijk in te plannen met werk. 

Veel stellen zijn uiteindelijk in staat om de twijfels in hun relatie weg te nemen door te investeren in hun relatie door middel van de gestructureerde ondersteuning die het programma biedt. Belangrijk is wel dat jullie nog voldoende voor elkaar voelen en in jullie relatie willen investeren.

Geïnspireerd op EFT-relatietherapie

Het programma van Relatieverbeteren is op basis van EFT relatietherapie ontwikkeld. Dit is een methode die bedacht is door Dr. Sue Johnson. Zij heeft de methode op basis van jarenlange praktijkervaring en uitgebreid onderzoek ontwikkeld. Anoek Gerlings, een relatietherapeut met veel ervaring met de EFT-methode, heeft het onlineprogramma van Relatieverbeteren bedacht. In het 12-weekse programma doorlopen jullie ongeveer dezelfde stappen als jullie met relatietherapie zouden doen. Het verschil is dat jullie dit nu samen doen, aan de hand van de stappen uit het programma.

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Deze therapie geeft de hechting in je liefdesrelatie een belangrijke plaats. Volgens deze theorie is de mens niet gemaakt om alleen te blijven, maar hebben we allemaal een zekere behoefte aan verbondenheid.

Waarom zijn er twijfels over de relatie?

Om twijfel in de relaties weg te nemen, is het eerst belangrijk om goed na te gaan waarover deze twijfels nou precies gaan. Vaak ontstaan er twijfels over de relatie wanneer een stel niet meer in staat is om problemen goed met elkaar te bespreken. Ook dat gebeurt echter niet zomaar. Een slechte communicatie ontstaat bijvoorbeeld als een van beiden bang is dat er weer een discussie ontstaat. Er kan dan sprake zijn van een negatief interactiepatroon waarbij jullie problemen of gevoelige onderwerpen niet langer goed met elkaar bespreken. Het andere uiterste komt echter ook voor; dat één van beiden continu de confrontatie opzoekt. Ook dat kan een reden zijn voor twijfels over de relatie. Het belangrijkste is dat jullie problemen en onvervulde behoeftes met elkaar kunnen bespreken. Door de problemen in de relatie uit te spreken, kunnen jullie de oorzaak aanpakken en de twijfels proberen weg te nemen.

Het onlineprogramma van Relatieverbeteren kan jullie helpen om problemen en onvervulde behoeftes bespreekbaar te maken. Jullie leren als het ware opnieuw om goed met elkaar te communiceren. Jij komt erachter waar je partner zich nou zo aan kan storen en andersom krijgt je partner ook beter door wat jij vervelend vindt. Jullie leren bovendien waarom jullie soms zo reageren. Het programma helpt jullie dus bij het ontdekken en analyseren van de problemen binnen de relatie. Pas wanneer jij en je partner weten waarom de relatie niet helemaal lekker loopt, kunnen jullie daar iets aan veranderen.

Stel niet te lang uit

Het gemiddelde stel wacht 6 jaar voordat ze besluiten om een relatietherapeut in te schakelen. Wanneer er al een langere tijd sprake is van een negatief interactiepatroon, is het lastig om dit probleem zonder enige hulp op te lossen. De meeste mensen denken dat relatiehulp niet echt werkt, omdat ze hier weinig bij voor kunnen stellen. Anderen vinden het lastig om het onderwerp relatietherapie aan te kaarten. Juist daarom is het prettig dat het onlineprogramma van Relatietherapie zo laagdrempelig is. Door de preview die je kunt doen, weet je precies wat je kunt verwachten. Behalve dat jullie dit programma zelf kunnen volgen, zonder hulp van een therapeut, kost het programma ook aanzienlijk minder. Bovendien heb je niet met lange reistijden te maken en volgen jullie het programma thuis, waar jullie je op je gemak voelen.

Wat als je partner het online programma niet wil volgen?

Heb jij twijfels over je relatie, maar wil je partner het programma van Relatieverbeteren (nog) niet volgen? Het programma is in principe zo ontworpen dat je het ook alleen kunt doorlopen. In het programma wordt immers gewerkt aan de wisselwerking tussen beide partners. Als één van beiden anders leert reageren, kan dat een negatief interactiepatroon doorbreken. Uiteraard is de kans op slagen het meest effectief als jullie het programma samen volgen. Bij Relatieverbeteren merken we dat als één van beiden met het programma begint, de ander uiteindelijk vaak alsnog volgt.

Vandaag nog aan jullie relatie werken?

Doe de preview en als nog vragen over het online zelfhulpprogramma hebt, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Related Posts