Relatietherapie online

Bevinden jij en je partner zich in een relatiecrisis? Ieder stel ervaart wel eens problemen, maar wanneer er steeds vaker sprake is van een negatief interactiepatroon en jullie deze niet meer kunnen doorbreken, kan er sprake zijn van een relatiecrisis. Jullie communiceren niet goed meer met elkaar. Problemen bespreek je liever niet met de ander, omdat je bang bent dat het aankaarten ervan tot een verhitte discussie zal leiden. Je kunt negatieve patronen doorbreken. Tegenwoordig is relatietherapie online volgen een mogelijkheid.

Wanneer een bezoek aan de therapeut een brug te ver is

Gemiddeld wacht een stel met problemen zo’n zes jaar voordat er een relatietherapeut wordt ingeschakeld. In de tussentijd zullen de problemen waarschijnlijk alleen maar groter worden. Het is immers lastig om een negatief interactiepatroon zonder enige vorm van hulp te doorbreken. Waarom stellen niet eerder naar de relatietherapeut stappen? Omdat veel stellen toch hopen dat zij de problemen zelf kunnen oplossen, zonder bemiddeling van een derde persoon. Daarnaast hebben veel koppels het idee dat therapie toch niet zal werken. Wanneer jij en je partner zich hierin herkennen, dan is relatietherapie online bij Relatieverbeteren ideaal voor jullie. Zo krijgen jullie de kans om jullie problemen met zijn tweeën op te lossen, met een effectief onlineprogramma als hulpmiddel.

Relatieverbeteren is gebaseerd op EFT-relatietherapie

Kies je voor relatietherapie online van Relatieverbeteren, dan volg je een programma dat gebaseerd is op EFT-relatietherapie. Dit is een vorm van therapie die ontwikkeld is door Sue Johnson, een gerenommeerde relatietherapeut. Zij heeft EFT-relatietherapie ontwikkeld op basis van 20 jaar praktijkervaring en jarenlang onderzoek. Deze vorm van therapie is bewezen effectief. 75% van de relaties blijkt zeer goed te verbeteren door middel van EFT-relatietherapie. 

Het programma van Relatieverbeteren is ontwikkeld door Anoek Gerlings, op basis van EFT relatietherapie. Daarnaast heeft ook Anoek veel praktijkervaring en heeft zij in de online therapie veel van haar eigen ervaring verwerkt.

Krijgen jullie emoties de overhand?

Binnen iedere relatie zal het eens gebeuren dat emoties de overhand krijgen. Het kan gebeuren dat jij en je partner, na een aantal hevige discussies, emoties minder snel met elkaar bespreken. Bij EFT-relatietherapie, en bij het programma van Relatieverbeteren, leren jullie juist om emoties wél met elkaar te bespreken. Tijdens de relatietherapie online krijgen jullie de kans om emoties te uiten en om elkaars emoties beter te begrijpen. Onvervulde behoeftes worden uitgesproken en jullie gaan inzien hoe jullie gedrag de ander beïnvloedt. Op deze manier kunnen de onderliggende problemen pas echt aangepakt worden. Boosheid kent vaak een aantal onderliggende problemen. Belangrijk is alleen dat niet alleen deze emotie geuit wordt, maar ook de onderliggende problemen besproken worden. Dat is waarbij relatietherapie online jullie kan helpen.

Het negatieve interactiepatroon

Als jij en je partner niet goed meer communiceren, is er sprake van een negatief interactiepatroon. De manier waarop jullie handelen kan pas echt veranderen als jullie de onderliggende problematiek aanpakken. Relatietherapie online leert jou en je partner om beter op het eigen gedrag te letten, maar je gaat ook inzien waarom de ander op een bepaalde manier reageert. Kortom; jullie leren elkaar beter begrijpen. Doordat jullie weer met elkaar durven te communiceren, zal er niet langer voortdurend een negatieve sfeer heersen. Jullie gaan weer inzien waarom jullie elkaar in eerste instantie zo leuk vinden.

Veel relaties hebben echt baat bij relatietherapie online

Of het absoluut zeker is dat jullie relatie te redden is door middel van online relatietherapie? Het is wel van belang dat jullie nog iets voor elkaar voelen en aan de relatie willen werken. Wanneer het voor een van beiden een kwestie van moeten is, dan is de kans op een succesvolle afloop klein. Besluiten jij en je partner dat jullie beiden echt aan de relatie willen werken? Dan is de kans groot dat jullie relatie enorm verbetert.

Relatietherapie online van Relatieverbeteren

Het relatietherapie online programma van Rellatieverbeteren is een programma van 12 weken. De meeste relaties kunnen binnen deze 12 weken enorm verbeteren. Het programma is een programma dat jij en je partner samen volgen, zonder bemiddeling van een therapeut. Het programma maakt het echter een stuk eenvoudiger om problemen te bespreken. Het programma is een middel waarmee jullie de relatie samen kunnen verbeteren. Ideaal dus als jullie liever nog geen relatietherapeut bezoeken. Het programma is op basis van EFT -elatietherapie en praktijkervaring ontwikkeld en heeft zichzelf al meerdere malen bewezen. Mochten jullie een persoonlijke vraag willen stellen, dan kun je ons altijd mailen. Wij zorgen ervoor dat je binnen twee dagen een reactie op je mailtje hebt!

Gewoon vanuit de luie stoel aan jullie relatieproblemen werken

Relatietherapie online kent verschillende voordelen, mits je voor een effectief programma als dat van Relatieverbeteren kiest. Zo vinden veel stellen het in beginsel vervelend om hun problemen met een derde persoon te bespreken. Juist daarom is de drempel om naar een relatietherapeut te stappen vaak te groot. Het programma van Relatieverbeteren is erg laagdrempelig. Bovendien kunnen jullie het programma gewoon thuis volgen, vanuit de luie stoel. Een ander noemenswaardig voordeel is dat je voor het onlineprogramma aanzienlijk minder betaalt dan voor een bezoek aan een relatietherapeut. Dat maakt het programma overigens niet minder succesvol.

Neem nu de stap om aan jullie relatie te werken

Zijn jij en je partner het er beiden over eens dat je jullie relatie wilt versterken? Dat betekent in ieder geval dat jullie beiden nog iets voor elkaar voelen en een betere relatie willen. Wacht niet langer, maar kies voor online therapie.

Related Posts