Relatie verbeteren

Binnen de meeste relaties is er zo nu en dan sprake van onenigheid. Dat is niet raar, want het komt niet snel voor dat twee personen precies dezelfde meningen delen. Als jullie het moeilijk vinden om bepaalde onderwerpen te bespreken of wanneer gesprekken vaak op ruzie uitmonden, kan er echter sprake zijn van een relatiecrisis of -dip. Er kan een negatief interactiepatroon ontstaan. Jullie proberen confrontaties te vermijden en bespreken gevoelige onderwerpen daarom niet langer. Daardoor kroppen jullie emoties op en is het een kwestie van afwachten tot de emmer overloopt. In andere gevallen zijn er juist voortdurend confrontaties, zonder dat jullie tot een oplossing komen. In beide gevallen kan het lastig zijn om de relatie te verbeteren zonder hulp.

Relatie verbeteren met relatietherapie

Stellen die ernaar streven om hun relatie te verbeteren, kunnen ervoor kiezen om relatietherapie te volgen. In de praktijk wacht het gemiddelde stel met relatieproblemen 6 jaar met het nemen van deze beslissing. Vaak worden de problemen in de tussentijd alleen maar erger. Partners kijken minder naar elkaar om en de relatie kent steeds minder vaak, leuke momenten. Herken jij je eigen relatie hierin, maar vind je een stap naar de relatietherapeut te groot? Dan kunnen jij en je partner ervoor kiezen om jullie relatie te verbeteren door middel van het onlineprogramma van Relatieverbeteren.

Hebben jullie nog vragen over het programma die jullie graag voorleggen aan een ervaren relatietherapeut? In dat geval kun je ons een e-mail sturen en ontvang je binnen twee dagen een reactie van een ervaren therapeut!

Het onlineprogramma van Relatieverbeteren  is gebaseerd op EFT, oftewel Emotionally Focused Therapy. Deze therapievorm is bedacht door de Canadese relatiepsycholoog Sue Johnson, op basis van onderzoek en vele jaren praktijkervaring. De therapievorm is bewezen effectief en slaagt erin om een groot deel van de relaties te verbeteren. Bij EFT wordt er uitgegaan van de hechtingstheorie; dat ieder mens iemand nodig heeft om zijn of haar emoties mee te delen. Het 12-weekse zelfhulpprogramma van Relatieverbeteren is ontwikkeld door Anoek Gerlings. Zij heeft als relatietherapeut veel ervaring met de EFT-methode. 

Jullie relatie verbeteren door een negatief interactiepatroon te doorbreken

Bij EFT-relatietherapie en met het online programma van Relatieverbeteren ga je aan de slag om negatieve interactiepatronen te doorbreken. Jij en je partner gaan emoties weer met elkaar delen, zonder bang te zijn voor de reactie van de ander. Emoties worden niet verzwegen als je voor het onlineprogramma van Relatieverbeteren kiest, maar op een constructieve manier besproken. Jij en je partner leggen elkaar uit wat jullie ergernissen zijn en waarom jullie soms zo op elkaar reageren. Jullie leren elkaar weer beter begrijpen. Als jullie erin slagen om het negatieve interactiepatroon te doorbreken, dan worden emoties weer bespreekbaar. Onvervulde behoeftes en problemen kun je weer met je partner bespreken. Als het programma werkt, ontstaat er weer een gezonde relatie.

Met het onlineprogramma van Relatieverbeteren kunnen jullie de relatie verbeteren. Het programma maakt het makkelijker om emoties met elkaar te bespreken en doorloopt de verschillende stappen op het juiste tempo. Daardoor voorkom je dat de emoties te hoog oplopen, waardoor er een confrontatie ontstaat.

Het negatieve interactiepatroon

Er is sprake van een negatief interactiepatroon als jullie niet goed meer met elkaar kunnen communiceren. Als gesprekken steeds vaker tot ruzie leiden, zullen jullie problemen en gevoelige onderwerpen waarschijnlijk minder snel met elkaar bespreken. Je bent bang een negatieve reactie van de ander uit te lokken. Wanneer emoties niet langer bespreekbaar zijn, ga je deze opkroppen. Hierdoor worden de emoties alleen maar heviger, totdat de emmer overloopt. De ruzies worden steeds heviger en er kan zelfs sprake zijn van een constante spanning. Je voelt je daardoor niet meer op gemak bij elkaar. In zo’n situatie is het lastig om nog gevoelens voor de ander te hebben. Een negatief interactiepatroon is zonder enige vorm van hulp moeilijk te doorbreken. Door het onlineprogramma van Relatieverbeteren te volgen, worden gevoelens gemakkelijker te bespreken.

De relatie verbeteren vanuit huis

Met het onlineprogramma kunnen jij en je partner de relatie verbeteren vanuit huis. Het is laagdrempelig en jullie zouden vandaag nog kunnen starten. De kosten liggen lager dan die van relatietherapie, er zijn geen reistijden en jullie kunnen het programma op eigen tempo doorlopen. Bovendien kunnen jullie het programma anoniem volgen en hoeven jullie persoonlijke problemen niet met een derde persoon te bespreken. Veel stellen slagen erin om de relatie te verbeteren met het online zelfhulp programma.

Een poging wagen zonder je partner?

Als je partner niet bereid is om mee te werken aan het onlineprogramma van Relatieverbeteren, kun je er ook voor kiezen om het programma alleen te doorlopen. Het programma helpt namelijk om het interactiepatroon te verbeteren. Wanneer alleen jij beter leert reageren, kan dit al voor verbetering in de relatie zorgen. Toch is het programma het meest effectief als jij en je partner het programma samen doorlopen. Jullie leren dan beiden om elkaar beter te begrijpen en om beter op de ander te reageren. Bij Relatieverbeteren merken we dat de partner later vaak alsnog besluit om mee te doen als het programma zijn of haar interesse gewekt heeft.

Zet vandaag de stap naar een betere relatie

Willen jij en je partner de relatie verbeteren? Dan kunnen jullie vandaag nog starten met een preview, waarin je kunt ervaren of het voor je werkt. Wil je meer weten over het onlineprogramma van Relatieverbeteren? Neem dan gerust contact met ons op. 

Related Posts