Wat klanten hebben aan relatietherapie

“Je legt de vinger op de zere plek. De manier waarop je de problemen blootlegt vond ik prettig. Er was ook geen goed of slecht antwoord, dat was fijn”.

“We kunnen tijdens een ruzie op een ander niveau kijken hoe de ruzie verloopt. We zien nu waar dingen misgaan en door de therapie kunnen we dit bespreken, zonder al te veel emotie”.

“Door de gesprekken geven we elkaar meer rust in conflictsituaties en durven we onze fouten eerder te zien en toe te geven.”

“Het voelt alsof we opnieuw begonnen zijn, en nu met meer begrip en acceptatie. Je bent niet het prototype hulpverlener. We voelden ons allebei al heel snel veilig genoeg om alles met je te delen.”

“Je hebt mij op het juiste moment laten zwijgen en mijn man op het juiste moment laten praten. Ik heb zowel over mijn man als over mijzelf nieuwe dingen geleerd die zorgen voor begrip.”

“Je luistert heel goed naar wat we echt zeggen, probeert dingen niet voor ons in te vullen of ons een bepaalde kant op te sturen (bijv. dat we samen moeten blijven of uit elkaar moeten gaan).”

“Ik vind het prettig dat je heel concreet bent. Je bent geen ‘zachte’ coach. Je bent scherp en geeft ruimte of creëert ruimte voor beide partners, dat is heel belangrijk. Er is ruimte voor emoties zonder dat het zwaar is.”

“Voorafgaand aan de therapie had ik het gevoel dat dit wel eens ons laatste redmiddel zou kunnen zijn. Ik stond een stuk negatiever in de relatie dan mijn partner. Toch kreeg ik na de eerste sessie vrijwel direct een enorm positief gevoel. De nuchtere kijk op de zaken en vooral het toepassen van de juiste reflectiemethode wierpen snel vruchten af”.

“Het zegt toch best veel als je bij een relatietherapeut meer hebt gelachen dan gehuild, ondanks de gevoelige onderwerpen die we hebben aangesneden?”

“We kunnen elkaar weer lief vinden, het leuk hebben samen en goed met elkaar praten. En één van de belangrijkste dingen is toch wel dat we ons weer veilig voelen bij elkaar. Veilig om gevoelige onderwerpen aan te kaarten en om gewoon onszelf te zijn.”

“Je houdt de balans tussen de twee partners in de gaten. De ene keer krijgt de een wat meer ruimte, de andere keer de ander. Je komt snel tot de kern en blijft neutraal.”

“Je hebt ons geholpen onze gevoelens te begrijpen en te voelen en ze stevig te verwoorden. Onze mechanismen zijn inzichtelijk geworden. Je kapte ‘niet-nuttige’ uitweidingen bovendien op een resolute en prettige manier af.”

“Je legt de vinger op de zere plek. De manier waarop je de problemen blootlegt vond ik prettig. Er was ook geen goed of slecht antwoord, dat was fijn.”

“Het heeft ons begrip en inzicht in elkaars verschillende karakters opgeleverd. Communiceren zonder in verwijten te schieten. Maar vooral ook de herstelde verbondenheid die we al tijden kwijt leken te zijn.”

“We konden op een ontspannen manier dingen bespreekbaar maken waar normaal een brok van spanning omheen hangt.”

“We gaan weliswaar helaas uit elkaar maar de therapie maakt het mogelijk dit in goed harmonie te doen. Je hebt ons geholpen op een hoger niveau te praten dan het niveau van de schuldvraag. Het herkennen van patronen, je behoeftes aangeven en die van de ander herkennen zijn sowieso vaardigheden waar je je hele leven iets aan hebt.”

“We kunnen tijdens een ruzie op een ander niveau bekijken hoe de ruzie verloopt. We zien nu waar dingen misgaan en door de therapie kunnen we dit zonder hoogoplopende emoties bespreken.”
“Eigenlijk hebben we een compleet veranderproces in werking gezet. Niet alleen voor onze relatie maar ook voor mij persoonlijk. Op alle vlakken in mijn leven. Ik heb weer energie om van alles op te pakken en dat heeft ook weer een positieve uitwerking op onze relatie.”

“ik ben sterker geworden en dat komt ook onze relatie ten goede.”


Wat klanten over mijn manier van werken zeggen:

“Je doet de dingen met een bepaalde rust en gegrondheid, humor en daadkracht.”

“Je snijdt onderwerpen op een heel directe manier aan, waardoor je het gevoel krijgt dat niks taboe of raar is.”

“Je hebt een creatieve en vrije geest, je maakt dingen licht.”

“Je hebt een opbouwende visie, positiviteit en een goede intuïtie.”

“Je hebt een ongebreidelde nieuwsgierigheid en grote aandacht en concentratie voor anderen.”