Jullie relatie redden

Is de communicatie in jullie relatie niet meer zo goed als voorheen? Is het voor jou en je partner lastig om te bepalen waarom jullie elkaar ooit zo leuk vonden? Dan is er waarschijnlijk sprake van een relatiedip of -crisis. Wanneer jij en je partner eenmaal een negatief interactiepatroon hebben ontwikkeld, dan is het moeilijk om dit zonder enige vorm van hulp te verhelpen. Mogelijk is de relatie zelfs zo verslechterd dat jij, je partner of beiden op het punt staan om de relatie te verbreken. Houden jullie diep van binnen nog wel van elkaar? Dan is jullie relatie mogelijk te redden.

Jullie relatie redden door aan de slag te gaan

Als de relatie al lang niet meer is wat het ooit geweest is, dan is het lastig om de relatie zonder enige vorm van hulp te redden. Toch kan een relatiecrisis in veel gevallen verholpen worden, mits jullie hier beiden voor willen werken. Jullie kunnen besluiten om naar een relatietherapeut te gaan om de relatie te redden. In de praktijk wacht het gemiddelde stel daar zo’n 6 jaar mee. Niet iedereen vindt het prettig om zijn of haar relatieproblemen met een therapeut te bespreken. Bovendien vinden veel stellen de stap naar een relatietherapeut nog te groot.

Wanneer je de relatie wilt redden zonder een relatietherapeut te bezoeken, kun je ervoor kiezen om het onlineprogramma van Relatieverbeteren te volgen. Dit programma met een duur van 12 weken is ontwikkeld op basis van Emotionally Focused Therapy (EFT). Veel stellen lukt het om hun relatiecrisis te verhelpen door middel van het programma. Je kunt het programma thuis volgen en je hoeft niet lang te reizen voor een bezoek aan de relatietherapeut. Bovendien kunnen jullie het programma op je eigen tempo volgen. 

Leer elkaar beter begrijpen om de relatie te redden

Meestal ontstaan er problemen in de relatie als partners elkaar niet goed begrijpen. Er zijn waarschijnlijk problemen of onvervulde behoeftes die niet op de juiste manier besproken worden. Wanneer zaken niet goed besproken worden, kunnen de emoties zich opstapelen tot de emmer uiteindelijk overloopt. Wanneer gevoelige onderwerpen op de juiste manier besproken worden, kunnen jullie beter rekening met elkaar houden. Het is belangrijk om je in de ander te verplaatsen en om na te gaan waarom de ander soms op een bepaalde manier kan reageren. Doet je partner hetzelfde bij jou, dan kunnen jullie beiden je best doen om op een andere manier met elkaar om te gaan. Je kunt problemen binnen de relatie bijvoorbeeld net iets anders aankaarten, waardoor de ander zich minder snel aangevallen voelt.

Is het lastig om de problemen met elkaar te bespreken?

Om de relatie te redden is het vaak nodig om elkaar beter te begrijpen. In vrijwel alle gevallen is er echter ook een reden dat stellen met relatieproblemen gevoelige onderwerpen of onvervulde behoeftes vaak niet met elkaar bespreken. Je kunt bijvoorbeeld bang zijn dat het uitloopt op een hevige discussie. In andere relaties wordt juist continu de confrontatie opgezocht. Ook dat is vaak niet de juiste manier. Wanneer er niet goed meer gecommuniceerd wordt, kan er sprake zijn van een negatief interactiepatroon. Het kan een uitdaging zijn om dit interactiepatroon zonder enige vorm van hulp te doorbreken. Juist daarom kan het prettig zijn om een relatietherapeut te bezoeken of om het onlineprogramma van Relatieverbeteren te volgen. Door de stappen in het onlineprogramma te volgen, lukt het jullie mogelijk wél om het negatieve interactiepatroon te doorbreken.

Neem ook je eigen verantwoordelijkheid

Het is dus belangrijk dat jullie elkaar beter leren begrijpen. Het is echter ook goed om zelf eens na te gaan waarom jij zo op bepaalde zaken reageert. Jij bent grotendeels verantwoordelijk voor je eigen gevoel en de manier waarop je reageert. Wél kan je partner bepaalde emoties bij je oproepen. Merk je bijvoorbeeld dat je geraakt bent door een opmerking van je partner, maak dan geen verwijt, maar leg uit waarom dit je raakt. Op deze manier ontstaat er minder snel een vervelende discussie, maar kunnen jullie het probleem met elkaar bespreken. Het onlineprogramma van Relatieverbetereen geeft je ook een betere kijk op je eigen gedrag. Om deze reden kan het programma zelfs effectief zijn als je het in je eentje volgt. Uiteraard is het wel fijn als je partner mee wil doen, aangezien de kans op een succesvolle afloop dan het grootst is.

Iedereen heeft iemand nodig om zijn gevoelens mee te delen

Het onlineprogramma van Relatieverbeteren is gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT). Deze therapie gaat uit van de hechtingstheorie. Volgens deze theorie is de mens niet gemaakt om alleen te blijven en heb je iemand nodig om je gevoelens mee te kunnen delen. In het onlineprogramma leren jullie om emoties op een betere manier met elkaar te delen. Zo ontstaat er minder snel een hevige discussie en worden ook onvervulde behoeftes voortaan beter met elkaar besproken. In veel gevallen lijkt dit te werken, want het onlineprogramma slaagt erin om merendeel van de relaties te verbeteren binnen 12 weken.

Kun je de relatie ook alleen redden?

In je eentje een relatie redden is natuurlijk lastig. Wél kun je zelf een begin maken door zelf beter te leren reageren. Dit kan al een groot verschil maken voor de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Bij Relatieverbeteren zien we vaak dat als één van beiden erg zijn of haar best doet om de relatie te redden, dat de ander dan al snel volgt.

Wil jij een poging wagen met het onlineprogramma van Relatieverbeteren?

Wil jij graag aan de slag om de relatie te redden? Door middel van het onlineprogramma kun je mogelijk binnen 12 weken de relatief verbeteren.

Related Posts