Gevoel in relatie terugkrijgen?

Als mensen overwegen om uit elkaar te gaan, dan wordt vaak gezegd dat de reden is dat het gevoel verdwenen is. En dat is toch best vreemd, want dat gevoel kan toch niet zomaar verdwenen zijn? Of kan dat wel? Belangrijker is nog de vraag hoe je dat kunt herstellen. Hoe zorg je ervoor dat het gevoel in de relatie terugkeert? Gevoel in je relatie terugkrijgen is zeker mogelijk. Geef dus niet te snel op! Probeer het zelf of schakel de onlinehulp van Relatieverbeteren in om binnen 12 weken uit je relatiedip te komen.

Irritaties en afnemende interesse

Je wordt verliefd, gaat trouwen, krijgt kinderen en verliest steeds meer gevoel voor je partner. Jammer genoeg komt het vaak voor. Er is irritatie, de interesse neemt af voor je partner en je gaat vaker op pad. Op den duur is je gevoel weg en rest je, zo denk je, niet anders dan uit elkaar te gaan. Toch is een breuk vaak nog wel te voorkomen, mits beide partijen dit ook echt willen. Relatietherapie zou kunnen werken, je kunt echter ook zelf het heft in handen nemen!

Begin bij jezelf

Je gevoel in de relatie terugkrijgen begint gek genoeg bij je zelf, bij je eigen gevoel. Belangrijk is dat er daadwerkelijk iets verandert binnen de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Dat kan in feite alleen als je je eigen gevoel bespreekbaar maakt. Communicatie is erg belangrijk en vaak de basis waar alles om draait. Mocht je dus rondlopen met deze problemen, deel dan je gevoelens. Laat je partner weten hoe jij je voelt, vertel wat er aan de hand is. Gevoel in je relatie terugkrijgen kan best, mits je niet te lang met de problemen blijft rondlopen. Communiceer dus tijdig en ga aan de slag! 

Het gevoel dat er eens was

Het is bovendien goed te beseffen dat relaties veranderen, zoals alles om je heen anders wordt. Het is in het kader van gevoel in je relatie terugkrijgen niet verstandig om steeds te zoeken naar dat gevoel dat je eens had, dat gevoel van toen. Je lichaam stopt met verloop van tijd met het produceren van de geluksstofjes die bij verliefdheid vrijkomen. Jij verandert, je partner verandert en niets is nog hetzelfde als vroeger. Leer elkaar opnieuw kennen en zorg dat je een intieme vriendschap met je partner ontwikkelt. Het is zaak om als je gevoel in je relatie terugkrijgen je doel is, om jezelf helemaal open te stellen en je partner te vertellen wat je voelt en denkt. Toon ook interesse in je partner en probeer te ontdekken wat er in je partner omgaat.

Gevoel in je relatie terugkrijgen

Gevoel in je relatie terugkrijgen betekent wel dat je de strijd die je voert met je partner staakt. Heel vaak raken partners teleurgesteld in elkaar. Er wordt geen of amper nog tijd voor elkaar vrijgemaakt, je bent sneller geïrriteerd, je wordt eerder boos, maakt steeds ruzie of je slaat juist dicht en gaat de confrontatie uit de weg. Dat dit gebeurt, is overigens niet zo verwonderlijk. Je bent namelijk zo aan elkaar gewend, dat alles vanzelfsprekend lijkt. De goede dingen zie je steeds minder.

Waarom reageer je zo fel?

Wat ontstaat, is een uiterst vervelende situatie. Jij, maar ook je partner voelt dat er iets aan de hand is. Dan is het vaak wachten op wie de eerste stap zet. En dat is lastig. Want je moet in dat geval eerst aan jezelf toegeven dat je bijvoorbeeld de confrontatie niet aangaat. Het is aan jouw om je kwetsbare kant te laten zien. Het is een kwestie van vertellen wat je echt voelt en te achterhalen waar de boosheid nu precies vandaan komt. Probeer te achterhalen waarom je zo fel reageert.

Communicatie

Net zo belangrijk is het om de behoeften van je partner te leren begrijpen en te respecteren. Als je samen aan de relatie werkt, dan is communicatie essentieel. Belangrijk is ook, als gevoel terugkrijgen in je relatie prioriteit heeft, om meer tijd voor elkaar vrij te maken en samen nieuwe herinneringen te maken. Blijf dus vaker thuis en ontvlucht niet steeds de thuissituatie. Maak juist tijd voor elkaar vrij. Nieuwe herinneringen maken is ook zoiets dat je helpt gevoel in je relatie terug te krijgen. Bezoek samen eens plekken waar je nog niet eerder geweest bent. Ga uit eten, maar dan eens niet bij je vaste restaurant en kies nu eens niet voor Netflix maar ga naar de bioscoop. 

Relatieverbeteren

Kom je er niet uit en ben jij of je partner niet toe aan relatietherapie? Schakel dan de online Relatiehulp van Relatieverbeteren in. Wij bieden je een 12-weeks online programma dat zich richt op het verbeteren van de relatie. Stap voor stap ga je richting de oplossing van je relatieproblemen, zonder dat je daar dus voor op de stoel van de relatietherapeut hoeft te zitten. Doorloop je het onlineprogramma, dan raakt geven en nemen meer in balans, is er weer ruimte voor intimiteit en verbinding, en ontstaat er weer meer liefde en waardering voor elkaar. Je leert hoe je voortaan om kunt gaan bij conflicten en leert ook beter te communiceren. 

Related Posts