Waarom is EFT zo effectief?

In de traditionele relatietherapie staat het beter leren communiceren centraal. In EFT (Emotionally Focused Therapy) staat de liefde centraal. Een betere communicatie met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom. EFT richt zich op de essentie van je relatie. En die essentie blijkt bijna altijd: verbonden willen zijn met je partner en tegelijkertijd jezelf kunnen zijn. Wanneer je ruzie hebt, leer je in de traditionele relatietherapie om dit effectiever uit te praten. Bij EFT kom je erachter dat ruzie vaak een noodkreet is om contact te maken.


“terug van weggeweest”

In een relatie verschuiven of verdwijnen een heleboel zaken in de loop der tijd naar de achtergrond. Na EFT-relatietherapie zijn deze weer terug van weggeweest!
Zoals: lachen om dezelfde onzinnige dingen, elkaars verschillen waarderen, het fijn vinden in elkaars buurt te zijn, diepgaande gesprekken en aantrekkingskracht.


Meer lezen over Emotionally Focused Therapy?

Lees het artikel in Trouw (december 2011), waarin een gerenommeerde relatietherapeut helder het verschil verwoordt tussen communiceren en verbinden, en hoe EFT daar een belangrijke rol in speelt.
Of lees het boek ‘Houd me vast – zeven gesprekken voor een hechtere en veilige relatie’ van dr. Sue Johnson (de grondlegster van EFT).
Op de website Emotionally Focused Therapy is veel informatie te vinden over de EFT-methode. Je vindt er ook informatie over de EFT-organisatie Nederland.
De onderzoeksfeiten en bronvermeldingen van de wetenschappelijke onderzoeken naar EFT zijn op aanvraag beschikbaar. Stuur even een mailtje naar info (at) anoekcoacht.nl als je dit wilt ontvangen.